Danas smo otvoreni od 09.00 do 21.00
spf-ss09-1.jpg Galerija (+3)

Springfield

“Rođen” 1988. godine kao dio Cortefiel Grupe, Springfield je prvenstveno bio namijenjen mladom urbanom muškarcu kosmopolitskog duha, koji traži najbolji kvalitet uz najbolju cijenu. Zahvaljujući svojoj filozofiji, Springfield je zauzeo vodeću poziciju u svijetu mode za mlade.

“Rođen” 1988. godine kao dio Cortefiel Grupe, Springfield je prvenstveno bio namijenjen mladom urbanom muškarcu kosmopolitskog duha, koji traži najbolji kvalitet uz najbolju cijenu. Zahvaljujući svojoj filozofiji, Springfield je zauzeo vodeću poziciju u svijetu mode za mlade.
Ali nešto je nedostajalo… bili smo uvjereni da bi Springfield bio još bolji kada bi našao dostojnu partnerku koja bi uzdigla njegovo osjećanje lične vrijednosti, probudila nove osjećaje i, zašto ne reći otvoreno, omogućila mu da odraste.
I tako je, poslije dugog traženja, Springfield konačno našao svoju srodnu dušu: mladu, savremenu, urbanu, znatiželjnu, opuštenu djevojku, koja modu voli ali nije njome opsjednuta, ženu vječnog duha 25-godišnjakinje. Tako je 2006. godine nastala Springfield ženska linija.

Životni stil Springfielda odražava interesovanje za sport, muziku i Internet, nastojeći istovremeno da zadovolji potrebe za udobnošću i modne aktuelnosti.

SPRINGFIELD svake godine priprema kolekcije za dvije velike sezone: proljeće/ljeto i jesen/zima, sa nekoliko različitih linija za svaku sezonu – sve to uz podrazumijevajuće stroge kriterije kad je riječ o kvaliteti: kvalitet finalne obrade i detaljna provjera svakog artikla, i kvalitet tkanina, napravljenih od najboljih sirovina koje tim dizajnera pažljivo odabira po cijelom svijetu. Rezultat je odjeća koja, prateći najaktuelnije modne trendove, omogućava svakom mladom čovjeku da pronađe svoj sopstveni stil po pristupačnoj cijeni.

Historijat

  • Osnovan 1988. godine, Springfield je prvenstveno bio namijenjen mladom urbanom muškarcu kosmopolitskog duha, koji traži najbolji kvalitet uz najbolju cijenu. Zahvaljujući ovoj filozofiji, vrlo brzo Springfield je zauzeo vodeću poziciju u svijetu mode za mlade.
  • 2007. u martu dolazi na tržište Bosne i Hercegovine i to u Sarajevo i u Banjaluku.
  • 2007. u oktobru otvaramo i treću Springfield radnju u Tuzli
  • 2008. u martu se otvara i četvrta prodavnica u Zenici
  • 2009. u aprilu jod jedna Springfield radnja u Sarajevu i to u BBI centru.

Danas Springfield lanac ima više od 600 prodajnih punktova u 35 zemalja i tim od preko 1.000 ljudi koji s punom posvećenošću rade na kontroli dizajna, i proizvodnih i prodajnih procesa, imajući u vidu osnovni cilj – pružiti najbolju uslugu.

Radnje

SPRINGFIELD man:
Sarajevo - ARIA mall Trg Djece Sarajeva 1, Sime Milutinovića 12 (ulaz iz Zelenih beretki)
Banja Luka – Veselina Masleše 12
Zenica – TC Džananović, Kamberovića polje bb.

SPRINGFIELD man & woman:
Tuzla –TC Mercator, II Korpusa Armije BiH bb.

Zastupnik Springfielda za Bosnu i Hercegovinu je kompanija IKSEL; članica MPC Holdinga koja se bavi uvozom i prodajom modnih brendova u okviru sopstvene maloprodajne mreže. Kao dio globalne mreže od 587 prodavnica u 35 zemalja, kompanija IKSEL ima 24 Springfield prodavnice., Prepoznatljiva je kao master franšizant španskih brendova SPRINGFIELD, CORTEFIEL I PEDRO DEL HIERRO za tržište regiona ali i kao prva kompanija koja je uvela MANGO na tržište Srbije i Crne Gore.