Danas smo otvoreni od 09.00 do 21.00
img_6250.jpeg Galerija (+6)

Calvin Klein Jeans

Rasprostranjen na 140 metara kvadratnih, butik nudi najnovije kolekcije Calvin Klein odjeće i obuće, a trenutno se u ponudi nalazi kolekcija jesen/zima 2019-2020 sa linijama New Denim Fits, New Body Fits, Modern Varsity, Outerwear, Western Stitch i Archive Icons.

Svi zaljubljenici i zaljubljenice u modu, butik će moći posjetiti svakog radnog dana od 09.00 do 21.00 te vikendom subota od 09.00 do 21.00 i nedjelja od 10.00 do 18.00.

“Kao uspješna bh. kompanija zadovoljstvo nam je što imamo privilegiju otvoriti još jednu poslovnicu, ovaj put jedinstven i prvi Calvin Klein butik u Sarajevu. Svojom prirodom, Calvin Klein brand obećava modnu ponudu za koju smo sigurni da će obradovati naše vjerne kupce i dodatno obogatiti njihov stil“, istakla je Sales i Brand Manager kompanije FashionTeam, Ema Avdić, te se zahvalila PVH grupaciji što je u ovoj domaćoj kompaniji prepoznala partnera za tržište Bosne i Hercegovine.

Calvin Klein Kolekcija jesen/zima 2019-2020 slavi klasične siluete, farmerice koje savršeno pristaju tijelu i sportsku odjeću. New Denim Fits liniju karakterišu uske skinny nogavice tamno plavog teksasa i prelijepih ‘ispranih’ nijansi crne boje, a specifičnost New Body Fits linije sužavajuća nogavica koja stilu daje osvježavajući šarm i udobnost.

Modern Varsity linija držeći se logo-centričnog trenda markantno promoviše Calvin Klein brending, dok je Outerwear odjeća za vani inspirisana klasicima u kombinaciji sa funkcionalnom izradom. Linija Western Stitch sadrži klasične teksas komade s detaljima trostrukih šavova primijenjenih u farmericama, košuljama, trucker jaknama i košulja-haljinama koje zaista predstavljaju spoj detalja radne odjeće i baštine dizajna.

Archive Icons linija predstavlja arhivske komade kao što su teksas shearling jakne, košulje i farmerice, a koje su prilagođene današnjoj modi.

Fashion Team d.o.o. kompanije je koja se bavi modom i modnom maloprodajom sa portfoliom pet svjetski poznatih brendova: Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Diesel, US POLO ASSN i Trussardi.